Pentakels 4.

Trefwoorden:

Rechtop.

Overdreven drang naar zekerheid, bezittingen, vergroten van zekerheid, het bouwen van een stevige ondergrond, structurele inkomsten, alle schaapjes op het droge hebben, gericht zijn op materiële dingen, hebzucht, jaloezie, zuinigheid, emotioneel gebokkeerd.

Omgekeerd.

Verlies van macht, positie of geld, opofferen, te veel geld uitgeven, zotheid, ongeduld, snauwen, verspilling, koopverslaving, je veiligheid verliezen, je afkeren van de wereld om je heen, financiële crisis.

 

Beschrijving:

Algemeen.

Pentakels Vier staat voor een overdreven drang naar zekerheid. Dit kan tot uiting komen in de vorm van een diepgewortelde angst voor verandering, hebzucht en gierigheid. De kaart geeft een houding aan dat je jezelf heel erg inspant om datgene wat je hebt ook vast te houden. Hierdoor verzet je jezelf tegen de natuurlijke stroming van het leven, wat je uiteindelijk zult verliezen. Pentakels Vier laat zien dat je bezig bent om zelf of de situatie te verstarren, wat vaak een aanloop is voor De Toren. De kaart kan in hele enkele gevallen aangeven dat je jezelf juist moet beperken, concentreren en je strak bezig moet houden met dat wat belangrijk is voor je.  

Werk.

In je werk laat Pentakels Vier zien dat je jezelf vastklampt aan je werk of positie. Je hebt hierbij een starre houding die er voor zorgt dat je, voor jezelf goede ontwikkelingen, tegenhoudt. De kaart geeft aan dat je vast zit in je eigen manier van denken. Je bent niet bereid om dit te veranderen zodat je het werk kunt verruimen. Het hardnekkig vasthouden kan er voor zorgen dat je jezelf fanatiek, maar tevergeefs, verzet tegen verandering terwijl er allang nieuwe manieren zijn. Pentakels Vier staat voor het niet willen toegeven dat de nieuwe manieren jou een onzeker gevoel geven. Je blijft daarom liever vasthouden aan het bekende vertrouwde, ongeacht hoe goed of slecht dit is.

Relaties.

In relaties staat Pentakels Vier voor een instelling die verandering, en daardoor ook de groei, tegenhoudt. De kaart geeft aan dat je de flexibiliteit en onvoorspelbaarheid van het leven probeert te vervangen door vaste en zelfs starre patronen. Dit is gebaseerd op een diepgewortelde angst om verlaten te worden door de ander. Pentakels Vier laat zien dat iedere relatie uiteindelijk stuk zal gaan wanneer je halsstarrig streeft zekerheid en vaste patronen, in plaats van te vertrouwen in natuurlijke levendigheid.

 

terug


 

Over Solid-Life

Solid life is een praktijk die gericht is op persoonlijke ontwikkeling. Een tevreden mens is en mens dat gezond is in de relatie met zichzelf en anderen.


Privacy Policy
FAQ
Sitemap

Recente Blog Posts

Samenwerking

We werken graag samen met specialisten in andere vakgebieden. De erkenning tot de kennis en kunde van ieder zijn ervaring is de sleutel tot samenwerking. Samen zijn we compleet. Mocht je hierin interesse hebben, neem dan contact met ons op.

Neem contact met ons op