Pentakels 5.

Trefwoorden:

Rechtop.

Verlies, zware tijden, karma, belasting, straf, verspilling, niet handelen, failliet, geen inkomsten meer hebben, zwerven, armoedigheid (zowel financieel als emtioneel), manipuleren, niet met geld om kunnen gaan, verslaving, depressief, slecht voor jezelf zorgen, oneerlijkheid, gebrek aan spiritualiteit, verlatingsangst, gebrek aan zelfvertrouwen.

Omgekeerd.

Verbetering op komst, verhoging van zelfvertrouwen, ontsnappen uit beperking, een einde maken aan angst, ophouden met leven vanuit een constant tekort, eerlijkheid komt terug, medeleven met hen die het moeilijk hebben, vooruit kijken in plaats van achteruit.

 

Beschrijving:

Algemeen.

Pentakels Vijf geeft aan dat je te maken hebt met armoede, ontberingen, onzekerheid of in een crisis zit. Je voelt jezelf ongelukkig, alleen en ellendig. De kaart laat zien dat er van alles te weinig is. Het heeft niets te maken met echte verliezen maar laat eerder zien dat je onzeker en bang bent dat de wankele bodem onder je voeten wegvalt. Toch laat de kaart ook zien dat, als je om je heen kijkt, er hulp en warmte is. Pentakels Vijf geeft aan dat deze angst en onzekerheid normaal zijn en bij een groeiproces horen. Het is eng om het vertrouwde en zekere los te laten om nieuwe grotere doelen na te streven.  

Werk.

In je werk geeft de kaart aan dat je problemen hebt die te maken kunnen hebben met je plannen, zaken, onderhandelingen of de zekerheid van je baan. De kaart laat de angst zien voor verliezen en financiële tegenslag, het zakken voor een examen of angst voor de zekerheid van je bestaan. Pentakels Vijf geeft vaak een verandering van werk aan waardoor je een veilige positie op moet geven voor grotere opgaven en risico’s. Dit gaat gepaard met gevoelens van angst en onzekerheid die heel normaal zijn in deze groeiprocessen. Hier betreft het meer een benauwd gevoel dan dat er daadwerkelijk tegenslag is. Evt. kan de kaart aangeven dat je de stap maakt naar een zelfstandige baan.

Relaties.

In relaties staat Pentakels Vijf voor eenzaamheid en ontbering. Je hebt een ellendig gevoel, denkt dat niemand van je houdt, voelt jezelf minderwaardig en in enkele gevallen ben je wanhopig. Er is te kort aan liefde, warmte en intiem samenzijn. De kaart geeft aan dat je moet kijken naar een ommekeer in je patronen en structuren om een nieuwe vorm in de relatie te brengen. Wanneer Pentakels Vijf een crisis in de relatie aangeeft hoef je er niet van uit te gaan dat deze ook op een mislukking uitloopt. Het is een periode van beklemmende gevoelens en te kort van alles die, wanneer deze doorstaan wordt, elke relatie sterker maakt.

 

terug


 

Over Solid-Life

Solid life is een praktijk die gericht is op persoonlijke ontwikkeling. Een tevreden mens is en mens dat gezond is in de relatie met zichzelf en anderen.


Privacy Policy
FAQ
Sitemap

Recente Blog Posts

Samenwerking

We werken graag samen met specialisten in andere vakgebieden. De erkenning tot de kennis en kunde van ieder zijn ervaring is de sleutel tot samenwerking. Samen zijn we compleet. Mocht je hierin interesse hebben, neem dan contact met ons op.

Neem contact met ons op