Zwaarden 2.

Trefwoorden:

Rechtop.

Blokkade, angst, de waarheid niet in de ogen willen zien, bescherming van het hartchakra, een aanval verwachtend, in afwachting van wat komen gaat, tijdelijke partnerschap, concentratie, geduld, intelligentie, objectiviteit, beide kanten van een argument kunnen zien, geen kant kiezen, ontwikkelen van nieuw perspectief, wachten, krijgen of geven van advies, twijfel, niet spontaan kunnen reageren, fundamentele meningsverschillen, kennis zonder wijsheid.

Omgekeerd.

Impasse, onverenigbaarheid, conflict, aarzeling, subjectiviteit, geen perspectief, irrationeel gedrag, niet goed communiceren, je door angst laten weerhouden, verlies van evenwicht, tegenspreken, misleiding, geen aandacht besteden aan wat je intuïtief voelt, impulsiviteit, veroordelen, apathie.

 

Beschrijving:

Algemeen.

Zwaarden Twee staat voor situaties waarin je last hebt van hardnekkige twijfel. De kaart laat zien dat je verstandelijk druk bezig bent om tot een duidelijk inzicht te komen, zodat je een goede beslissing kunt nemen. De twijfel van Zwaarden Twee wordt veroorzaakt doordat je alles alleen met je verstand benadert en afgesneden bent van je gevoel, jouw innerlijke stem. Pas als deze twee samen helderheid geven in de inzichten kun je echt overtuigd zijn en een juiste beslissing nemen.

Werk.

In je werk geeft Zwaarden Twee aan dat je aangekomen bent op een punt waarop je diepgewortelde twijfels hebt over je werk en wat je verder wilt doen. De kaart geeft aan dat je met je verstand analyseert en zoekt naar een oplossing maar jezelf niet echt kunt overtuigen ergens van. Deze twijfel wordt veroorzaakt door weerstand en verzet om naar jouw innerlijke stem te luisteren. Op deze manier krijg je geen duidelijk inzicht en kun je er niet toe komen om overtuigd een beslissing te nemen.

Relaties.

In relaties geeft Zwaarden Twee innerlijke verdeeldheid aan. Je zit vol scepsis, wilt of kunt geen helderheid geven of een beslissing nemen waar je volledig van overtuigd bent.  De kaart moet op dit gebied als kritisch opgevat worden. Je gebruikt bij de twijfel alleen je verstand om helderheid te krijgen en drukt daarbij jouw innerlijke stem naar de achtergrond. Zwaarden Twee kan, door de verdeeldheid van deze kaart, er voor zorgen dat gevoelens van liefde, vertrouwen en eenheid kapot gemaakt worden.

 

terug


 

Over Solid-Life

Solid life is een praktijk die gericht is op persoonlijke ontwikkeling. Een tevreden mens is en mens dat gezond is in de relatie met zichzelf en anderen.


Privacy Policy
FAQ
Sitemap

Recente Blog Posts

Samenwerking

We werken graag samen met specialisten in andere vakgebieden. De erkenning tot de kennis en kunde van ieder zijn ervaring is de sleutel tot samenwerking. Samen zijn we compleet. Mocht je hierin interesse hebben, neem dan contact met ons op.

Neem contact met ons op