Zwaarden 4.

Trefwoorden:

Rechtop.

Nadenken, terugtrekken, studie, onderzoek, psychologisch onderzoek, therapie, aandacht voor detail, aandacht voor manier van denken, preciezie, neutraal naar een situatie kijken, voorbij het oppervlakkige kijken, je houden aan afspraken, schoolonderwijs, wetenschap, afwachten, niet betrokken zijn, afzondering, meditatie, verdragen, ondergaan, niets verklappen, naleven van regels, het juiste doen, gewoon aan het werk gaan zonder te zeuren, conflicten vermijden, vervelen, geestelijk vastzitten in bepaalde manier van denken, tradities, je visie niet aan willen passen, starheid, ogenschijnlijke kalmte, verborgen agenda, opname in ziekenhuis, diagnose stellen, herstellen.

Omgekeerd.

Gebrek aan fijnzinnigheid, gebrek aan aanpassingsvermogen, oppervlakkig, ruw taalgebruik, ontkenning, ongeduld, chaos, niet naar school (willen) gaan, je mond niet kunnen houden, niet alleen kunnen zijn, je overal mee bemoeien, verlies van privacy, voorkomen van eenzaamheid, altijd maar bezig zijn, verkeerde diagnose, niet willen kijken naar dat wat belangrijk is, noodzaak om naar jezelf te kijken, kluizenaarschap, angst voor mensen, overmatig passief en voorzichtig.

 

Beschrijving:

Algemeen.

Zwaarden Vier geeft stilstand aan. De kaart staat voor het niet actief bezig kunnen zijn en afgedwongen rust. Door omstandigheden wordt je afgeremd in datgene wat je graag wilt doen. Dit kan door verschillende oorzaken komen maar de kaart wordt vooral duidelijk wanneer je ziek bent. Je wilt wel actief bezig zijn maar kunt het niet, je wordt gedwongen om rust te nemen. De keuze om in deze rust af te zien en te lijden is aan jezelf. Je kunt deze gelegenheid ook aangrijpen om tot jezelf te komen.

Werk.

In je werk geeft Zwaarden Vier aan dat er geen schot in de zaak zit, alles staat stil en lijkt uitzichtloos. Ontwikkeling zijn op een dood punt terecht gekomen en onderhandelingen liggen in de diepvries. De kaart geeft aan dat je krachten zijn uitgeput door de tegenstand. In dit soort situaties heb je rust nodig, is het goed om afstand te nemen, een adempauze in te lassen of heb je misschien hulp nodig van een dokter. Zwaarden Vier geeft aan dat je pas weer actief aan de slag kunt gaan als je helemaal op krachten bent gekomen.

Relaties.

In relaties geeft Zwaarden Vier aan dat je door omstandigheden geïsoleerd bent of je gevoelens even “on hold” hebt gezet. Het kan zijn dat je jezelf verlaten en buitengesloten voelt van de liefde. Het kan ook zijn dat je in je huidige relatie vereenzaamd of uitgeblust bent. De kaart geeft aan dat je op een punt bent aangekomen dat je alles misschien op wilt geven. Het is belangrijk dat je jezelf nu rust gunt, afstand neemt van de problemen en jezelf niet belast.

 

terug


 

Over Solid-Life

Solid life is een praktijk die gericht is op persoonlijke ontwikkeling. Een tevreden mens is en mens dat gezond is in de relatie met zichzelf en anderen.


Privacy Policy
FAQ
Sitemap

Recente Blog Posts

Samenwerking

We werken graag samen met specialisten in andere vakgebieden. De erkenning tot de kennis en kunde van ieder zijn ervaring is de sleutel tot samenwerking. Samen zijn we compleet. Mocht je hierin interesse hebben, neem dan contact met ons op.

Neem contact met ons op