Zwaarden 8.

Trefwoorden:

Rechtop.

Niet weten wat je nodig hebt, je ogen sluiten voor je situatie, angst, je vast voelen zitten, je beperkt voelen door anderen, onder invloed staan van anderen, vast zitten door traditie, opgesloten zitten (ook gevangenis), angst voor wat je te wachten staat, angst voor wat anderen zullen denken van jou, weinig zelfrespect en zelfbewustzijn, geremdheid, onbetrouwbare vrienden, hangen aan het verleden, oude pijn, invaliditeit, niet in jezelf geloven, gebrek aan zelfvertrouwen, kennis niet toe kunnen passen, weigering om voor jezelf op te komen.

Omgekeerd.

Jezelf losmaken van onderdrukking, vermindering van angst, zien wat er werkelijk aan de hand is, doorbraak, verdriet om wat was, vrijheid, ontwikkeling van zelfrespect en zelfbewustzijn, je 's lekker laten gaan, vooruit kijken, grotere bewegingsruimte.

 

Beschrijving:

Algemeen.

Zwaarden Acht staat voor het gevoel buitengesloten te zijn, remmingen en verboden. Je maakt jezelf wijs dat het aan de omgeving ligt maar eigenlijk ben je zelf degene die het veroorzaakt. De kaart geeft aan dat je een belangrijk deel van jezelf niet tot leven laat komen. Zwaarden Acht is de ja-maar houding waarbij je misschien wel wilt maar jezelf afremt en beperkt door je angsten. De kaart geeft aan dat je iets waardevols in jezelf onderdrukt. Ook kan het zijn dat je ergens tijdelijk van af ziet omdat dat, om bepaalde redenen, beter is.

Werk.

In je werk geeft Zwaarden Acht aan dat je bepaalde kanten van jezelf niet kunt uiten in of door je werk en ze daarom onderdrukt. De kaart is makkelijker te accepteren als het gaat om een bepaalde periode, waarvan je weet hoe lang deze ongeveer duurt en waar je ook de noodzaak van inziet. Zwaarden Acht wordt moeilijker als het om een veel langere periode of blijvende situatie gaat. In het laatste geval is het belangrijk om te zoeken naar grotere innerlijke vrijheid door bijv. andere taken of werk.

Relaties.

In relaties staat Zwaarden Acht voor geremdheid. De kaart geeft aan dat je kanten van jezelf, uit angst, onderdrukt omdat je ze niet aan je partner durft te laten zien. Zwaarden Acht kan ook aangeven dat je in een relatie zit waarin je een deel van jezelf niet ontplooitomdat je denkt dat je partner daar geen begrip voor zal hebben of niet zal accepteren. In een situatie waarin je alleen bent kan de kaart staan voor eenzaamheid. Je beperkt jezelf omdat je innerlijk niet open durft te staan voor een relatie.

 

terug


 

Over Solid-Life

Solid life is een praktijk die gericht is op persoonlijke ontwikkeling. Een tevreden mens is en mens dat gezond is in de relatie met zichzelf en anderen.


Privacy Policy
FAQ
Sitemap

Recente Blog Posts

Samenwerking

We werken graag samen met specialisten in andere vakgebieden. De erkenning tot de kennis en kunde van ieder zijn ervaring is de sleutel tot samenwerking. Samen zijn we compleet. Mocht je hierin interesse hebben, neem dan contact met ons op.

Neem contact met ons op