Bekers 8.

Trefwoorden:

Rechtop.

Terugtrekking, teleurstelling, zelfbeklag, zoeken,activiteiten staken en zich op zichzelf terugtrekken; zich losmaken van oude waarden; doelloosheid.

Omgekeerd.

Stil genieten van de emotionele, huiselijke en sociale aspecten van het leven.

 

Beschrijving:

Algemeen.

Bekers Acht geeft aan dat je met pijn in je hart vertrekt uit een, voor jou, bekende omgeving. Je hebt bij dit vertrek een bezwaard gevoel. Je verlaat mensen of dingen die van grote betekenis voor je zijn en gaat op weg naar een toekomst waarvan je nog geen zekerheid hebt. De kaart houdt niet in dat je wordt weggestuurd maar dat je er zelf voor gekozen hebt om te gaan, misschien wel omdat je geen andere keus hebt. Bekers Acht is voor je gevoel een extra belasting omdat er twee dingen tegelijk spelen: Je vertrekt met pijn in je hart van dat wat betekenis voor je had en je weet niet waar je naar toe gaat of wat de toekomst je zal brengen.

Werk.

In je werk geeft Bekers Acht aan dat je afscheid neemt van je werk. Dit kan zijn dat je stopt met het uitoefenen van je beroep of dat je baan ophoudt door sluiting of iets anders. De kaart staat voor afscheid van het werk dat voor jou betekenis had en onzekerheid over wat de toekomst je vanaf nu gaat brengen. Bekers Acht kan ook inhouden dat je bepaalde taken verliest of voor een pijnlijk inzicht dat je bepaalde projecten, plannen of verwachtingen los moet laten.

Relaties.

In relaties geeft Bekers Acht aan dat je met pijn in je hart afscheid neemt van personen of vrienden die tot nu toe veel betekenis voor je hebben gehad. Daarbij geeft Bekers Acht ook meteen de onzekerheid aan over wat de toekomst gaat brengen. De kaart staat voor het scheiden van wegen zodat ieder zijn eigen richting in kan slaan. Bekers Acht geeft aan dat het besluit om te vertrekken niet is opgelegd maar dat je hier zelf voor gekozen hebt. Op een andere manier kan Bekers Acht betekenen dat je afscheid neemt van het (droom)beeld dat je had van je partner. Je beseft dan dat de ander niet de droompartner is die je dacht en legt jezelf met bezwaard gevoel neer bij de realiteit, hoe de ander werkelijk is.

 

terug


 

Over Solid-Life

Solid life is een praktijk die gericht is op persoonlijke ontwikkeling. Een tevreden mens is en mens dat gezond is in de relatie met zichzelf en anderen.


Privacy Policy
FAQ
Sitemap

Recente Blog Posts

Samenwerking

We werken graag samen met specialisten in andere vakgebieden. De erkenning tot de kennis en kunde van ieder zijn ervaring is de sleutel tot samenwerking. Samen zijn we compleet. Mocht je hierin interesse hebben, neem dan contact met ons op.

Neem contact met ons op