Staven 9.

Trefwoorden:

Rechtop.

Zich ergens voor klaarmaken, blijf op je hoede, want problemen zullen terugkeren.

Omgekeerd.

Op een onbewaakt ogenblik te pakken genomen worden, blijf alert.

 

Beschrijving:

Algemeen.

Staven Negen staat voor iemand die ervaring heeft met strijden en voor het gekwetst worden hierbij. Je bent hierdoor op je hoede geworden en staat klaar voor de volgende aanval cq. verdediging. De kaart geeft koppigheid en verzet aan tegenover een situatie of ervaring die je als bedreigend ervaart. Vaak heb je meer last van pijnlijke herinneringen die door deze gebeurtenis worden opgeroepen, dan dat er sprake is van een echte bedreiging. Soms kan het goed zijn om je ervaringen te gebruiken bij het verdedigen van jezelf. Het kan ook goed zijn om dingen eens van een andere kant te bekijken (relativeren) om niet eeuwig in een defensieve houding te blijven steken. Staven Negen kan ook inhouden dat je een keuze hebt gemaakt. Je sluit het verleden daarbij af en doet nu alle moeite om niet terug te vallen in het oude patroon.

Werk.

In je werk staat Staven Negen voor innerlijke weerstand. De kaart geeft aan dat je jezelf verzet tegen vernieuwingen, bepaald werk of tegen andere ontwikkelingen in je werk. Staven Negen kan ook aangeven dat je jezelf door degene, waar je in je werk mee te maken hebt, bedreigd voelt of dat je jezelf verzet om te gaan werken omdat je dat als bedreigend ervaart. Staven Negen geeft aan dat het probleem van je angst dat je bedreigd wordt in jezelf zit. Het is je verleden van eerdere fouten of mislukkingen die je op de situatie van nu projecteert. De kaart geeft aan dat je inmiddels gegroeid bent en er beter tegen op bent gewassen. Staven Negen spoort je aan je angst te overwinnen en oude wonden te genezen.

Relaties.

In relaties is Staven Negen het angstig kind. De kaart geeft aan dat je bang bent om gekwetst te worden of dat oude wonden opnieuw zeer gaan doen. Staven Negen is het panster waarmee je jezelf afschermt zodat je niet geraakt kunt worden door dat wat jou zeer kan doen. Hierdoor kun je helaas ook niet geraakt worden door dat wat jou in het diepst van je hart een goed en heerlijk gevoel geeft. Staven Negen laat hier zien dat je door verdriet verteerd kunt worden, verbitterd kunt raken of vereenzamen als je jezelf afsluit voor alles wat jou innerlijk kan raken. De kaart geeft aan dat de openheid waar je bang voor bent geen bedreiging is.

 

terug


 

Over Solid-Life

Solid life is een praktijk die gericht is op persoonlijke ontwikkeling. Een tevreden mens is en mens dat gezond is in de relatie met zichzelf en anderen.


Privacy Policy
FAQ
Sitemap

Recente Blog Posts

Samenwerking

We werken graag samen met specialisten in andere vakgebieden. De erkenning tot de kennis en kunde van ieder zijn ervaring is de sleutel tot samenwerking. Samen zijn we compleet. Mocht je hierin interesse hebben, neem dan contact met ons op.

Neem contact met ons op