XI. Gerechtigheid.

Trefwoorden:

Rechtop.

Vol overtuiging, krachtig en correct een beslissingen nemen, evenwicht, afsluiten van rechtvaardige contracten, terechte beloningen .

Omgekeerd.

Onrechtvaardigheid, acties kunnen te rigide zijn of geen rekening met anderen houden, moeilijkheden in partnerschappen.

 

Beschrijving:

Algemeen.

Gerechtigheid staat voor het heldere objectieve inzicht en het vormen van een oordeel waar eerst goed is over nagedacht. De Gerechtigheid is datgene wat je zelf doet en daarom ook weer terugkrijgt. Ben je eerlijk, dan wordt je handelen beloond. Heb je geen oprechte bedoelingen dan zal je plan ook niet slagen. De kaart geeft aan dat je voor een heel groot deel zelf verantwoordelijk bent voor datgene wat je meemaakt. Gerechtigheid staat voor evenwichtigheid en fairheid en geeft aan dat je krijgt wat je toekomt.

Werk.

In je werk geeft Gerechtigheid aan dat je duidelijkheid wilt krijgen in je taken en doelen om tot een beoordeling van je eigen handelen te komen. Je kunt dan gaan kijken hoe je verder moet. Als je eerlijk en oprecht zaken doet zul je passend beloond worden. Probeer je de boel op te lichten of ben je oneerlijk, dan zal je eigen handelen ook geen succes opleveren. Ook hier ben je zelf verantwoordelijk voor datgene wat je krijgt.

Relaties.

In relaties staat Gerechtigheid voor het spiegelen van beide partijen. Het hoeft niet meteen om gelatenheid te gaan. Het kan hier ook gaan om vastgelopen stellingen. Beiden partners kunnen gelijkwaardige kracht in harmonieuze zin hebben of beiden schrikken elkaar evenveel af. Het hoofdthema van deze kaart is: Zo je doet, zo je ontmoet of: Wat je geeft, krijg je terug. Bij Gerechtigheid gaat het om fairheid en evenwichtigheid, de harmonieuze wisselwerking in de relatie.

 

terug


 

Over Solid-Life

Solid life is een praktijk die gericht is op persoonlijke ontwikkeling. Een tevreden mens is en mens dat gezond is in de relatie met zichzelf en anderen.


Privacy Policy
FAQ
Sitemap

Recente Blog Posts

Samenwerking

We werken graag samen met specialisten in andere vakgebieden. De erkenning tot de kennis en kunde van ieder zijn ervaring is de sleutel tot samenwerking. Samen zijn we compleet. Mocht je hierin interesse hebben, neem dan contact met ons op.

Neem contact met ons op